viernes, 11 de diciembre de 2009

4b. La nostra Webquest: ENS CONEIXEM, ENS ENTENEM!!!


La webquest que hem elaborat, ENS CONEIXEM, ENS ENTENEM!!! està enfocada a alumnes de primer cicle d’ESO.

Les societats occidentals són cada vegada més pluriculturals. Aquesta diversitat cultural que conviu en un mateix espai geogràfic comporta sovint l’aparició de conflictes deguts a la diferent manera de pensar i d’interpretar la realitat. Moltes vegades la ignorància envers el que és desconegut crea visions estereotipades i percepcions allunyades de la realitat i que poden, finalment, fomentar intolerància.
Per tant, l’objectiu de les activitats proposades en la WQ és fer veure als joves la importància de conèixer les diferents maneres de viure i de pensar per tal d’enfocar aquesta diversitat cultural des d’un punt de vista intercultural d’interrelació, dinamisme, canvi i reciprocitat i fugir del multiculturalisme que tendeix a mantenir les cultures separades i aïllades. Té la intenció de fomentar la comprensió, la tolerància i el respecte cap a cultures diferents a la pròpia evitant caure, a través d’una visió etnocèntrica del món, en una jerarquia de superioritat/inferioritat a l’hora de valorar aquests diferents punts de vista.

Les societats actuals tenen dues apostes difícils: per una banda l’acomodació i inclusió de noves realitats culturals i, per altra banda, el desenvolupament òptim i sostenible de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, les webquest permeten treballar tant les relacions humanes en contextos de diversitat cultural com el domini d’eines tecnològiques. Així, ajuden a promoure un model positiu d’educació intercultural.
El treball cooperatiu que fomenten les webquests és un altre aspecte molt positiu en el procés d’aprenentatge ja que el treball en equip permet interaccionar amb altres punts de vista, promovent el respecte per les opinions dels altres i fomentant una reflexió més rica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario